Schapenleer onderhouden

Schapenleer onderhouden

Wat is schapenleer? 

Schapenleer is een van de meest voorkomende leersoorten die worden gebruikt voor leren meubelen en kleding.

Het wordt geproduceerd door het looien van de huid van schapen. Schapenleer heeft een zachte en soepele textuur hetgeen het zeer geschikt maakt voor de bekleding van comfortabele meubelen. 

Het is ook duurzaam materiaal dat jarenlang meegaat, mits het natuurlijk goed wordt onderhouden. 

Hoe schapen leer het beste onderhoud geven met voeding en een topglans zonder uitborstelen? 

Om een schapen leren bank of stoel in topconditie te houden, is het belangrijk om deze regelmatig te behandelen met een kwalitatief hoogwaardig leeronderhoud product zoals de Urad zelfglanzende leercreme. 

Hieronder een behandelplan in gemakkelijke stappen en met tips hoe je deze leercreme het beste kunt gebruiken bij het onderhoud van schapen leren meubelen. 

Stappenplan schapen leer onderhouden: 

Stap 1: 

Maak het leer schoon voordat je Urad zelfglanzende leercreme gaat gebruiken. Gebruik bij lichte stof of vuil een zachte borstel of stofdoek om te verwijderen. Als er vlekken op het leer zitten, gebruik dan een licht vochtige doek of een leerreiniger zoals de Urad Leershampoo. Laat het leer 
daarna goed drogen voordat u verdergaat met de volgende stappen. 

 

Stap 2: 

Breng Urad zelfglanzende leercreme gelijkmatig en slechts dun aan met behulp van de bijgeleverde 
spons. Doop de spons in de ledercreme en schraap het teveel aan creme af aan de rand van de pot. 
Masseer de overgebleven creme op de spons met ronde bewegingen in het leer. Laat het vervolgens enkele minuten in het leer trekken en opdrogen tot een mooie glans. 

 

Stap 3: 

Uitborstelen is niet nodig. Het unieke van Urad zelfglanzende leercreme is namelijk dat je de leercreme slechts hoeft te laten indrogen verder niets. Het product meteen voeding aan het leer en een schitterende glans. 

 

 Stap 4: 

Herhaal regelmatig om uw schapen leren meubelen in goede conditie te houden. Wij adviseren om het leer afhankelijk van de intensiteit van het gebruik van de meubelen maar tenminste twee keer per jaar het te behandelen met Urad zelfglanzende leercreme.  

 

Belangrijk: 

  • Test het product altijd eerst even uit op een onopvallende plek voordat je ermee aan de slag gaat. Is het resultaat naar wens, ga dan verder met het behandelen van de hele bank of stoel. 

  • Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen of schuurmiddelen op het leer, omdat het kan beschadigen. Kijk voor leer reinigen ook eens bij Urad leershampoo, onze gemakkelijke leerreiniger !
     
  • Houd schapen leren meubelen uit de buurt van direct zonlicht en warmtebronnen, omdat dit het leer mogelijk zal uitdrogen. 
  • Maak uw schapen leren meubelen regelmatig schoon en behandel het met Urad zelfglanzende leercreme. Zo geniet je jaren langer van je mooie schapen leren meubelen tenslotte.

     
     

Urad Leeronderhoud:
Voor glans met een glimlach !

Schapen leren stoel onderhouden

Hieronder een video van een demonstratie op een leren laars van de Urad zelfglanzende leercreme

Wanneer je het leer regelmatig voeding geeft voorkomt dat het barsten en uitdrogen van je leren bank, leren schoenen, jassen, tassen en laarzen. Hierdoor blijft het leer dus langer goed en kan je langer van je spullen genieten.

Weet je niet waar je moet beginnen? 

Gebruik een van de Urad onderhoudsproducten voor leer, deze hoef je namelijk alleen maar in te wrijven en niet uit te borstelen. Daarbij is een transparante leercreme Urad N2 bij uitstek geschikt voor het behandelen van je schoongemaakte leren bank en bovendien is deze creme zeer eenvoudig te gebruiken.

Hanteer je liever een vloeibaar leer onderhoudsmiddel, dan kun je de Reset onderhoud spray daarvoor gebruiken. Deze spray dien je echter wel even uit te wrijven. De Reset onderhoudspray zit ook in onze complete combikits voor leren meubelen en leren autostoelen.

Wil je liever meteen gemakkelijk, snel onderhoud van je leren meubelen ?

Er is ook een compleet onderhoudspakket voor het leeronderhoud van leren meubels beschikbaar. Het pakket is kleurloos dus te gebruiken voor alle kleuren leer. Dit kun je ook gemakkelijk toepassen op mat leer daar de Reset leeronderhoud spray in deze combikit geen extra glans aanbrengt, maar ervoor zorgt dat het leer zijn eigen mattere uitstraling zal behouden.

 

 

Urad Combikit onderhoud leren meubelen

Wil je echter juist wel die extra mooie glans naast voeding?
Neem dan de zelfglanzende leercreme zoals boven in dit blog artikel is omschreven die verkrijgbaar is in potten van 200 ml., potten van 950 ml. of als meer stuk voordeel zoals bv. 5 x 200 ml.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin met chatten!
1
Hulp nodig?
Chat met Majoor Bussum
Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn?