Weetjes uradleercreme en wirozeepsteen

Weetjes UradLeercreme en WiroZeepsteen.
Hier heel veel tips en adviezen over het gebruik of toepassing van Urad Leeronderhoud producten zoals de bekende zelfglanzende leercreme en Wiro biologische reinigers zoals o.a. onze Zeepsteen.

Overigens ook voor het lederonderhoud van je bank, bankstel, stoel of leren jassen en tassen kun je bij Urad terecht hoor !

Veel informatie om jou als gebruik(st)ers van onze producten ,zo goed en volledig mogelijk te informeren.

Ook zullen gestelde vragen betreffende onze producten hier te vinden zijn. Deze zullen gedurende de tijd verder worden aangevuld op basis van vragen, gegeven antwoorden en tips.

Mocht je toch nog iets missen ?
Neem dan gewoon even contact met ons op via de Contact Majoor Bussum vr Urad & Wiro.

Wij informeren je graag verder, want geen betere klant dan een tevreden klant tenslotte !

Tips Urad en Wiro. Hier het Urad logo voor glans met een glimlach

UradLeercreme Tips en FAQ

Urad N2 zelfglanzende leercreme

Tips Urad en Wiro. Hier het assortiment Urad Zelfglanzende leercreme

Urad N2 zelfglanzende leercreme bevat minerale zouten om te reinigen, lanoline olie om het leer weer soepel te maken en de waterdichte kwaliteit van het leer te behouden. Tevens bevat Urad N2 Carnauba-wax voor bescherming en glans.

Urad zelfglanzende leercreme vlekt niet, het plakt niet bij toepassing zoals voorgeschreven. Dus dun aanbrengen (less is best), gaat de pot ook langer mee en Urad N2 maakt het leer niet vet!.
Je kunt Urad ledercreme / leer creme op leren schoeisel zonder problemen 1 keer per week toepassen.
Wil jij ook jouw beschadigde leer weer mooi hebben? Neem dan ook Urad zelfglanzende leercreme !

Leer reinigen:

Tips Urad en Wiro. Hier een deel van het Urad Leeronderhoud assortiment

Wil je echter tussendoor en vaker het leer reinigen, dan kan dit gedaan worden met de Urad leershampoo verkrijgbaar in 250ml en 500ml.
Deze leerreiniger Is neutraal van kleur, dus overal op toepasbaar!.

Dit regelmatig reinigen voorkomt een opbouw van laagjes bij te vaak gebruik van Urad N2 (of bij teveel creme gebruik, weet je het nog?
“Hoe minder, hoe beter”), samen met Urad Leershampoo ( leer reinigende spuitflacon ) heb je zo dus jouw perfect leeronderhoud combinatie.

Leren jassen, –broeken, -tassen, -koffers, -witte loopschoenen, vinyl, hout, etc. kun je trouwens ook prima onderhouden met Urad N2 leer creme.
Gebruikt je het alleen voor schoenen poetsen, dan is Urad jouw gemakkelijke, snelle schoenpoets met schitterende glans zonder uitborstelen.

Urad zelfglanzende leercreme is zeer geschikt voor glad afgewerkte en glanzende leersoorten. Daarnaast maakt Urad N2 het leer waterafstotend (afhankelijk van het weer) voor ong. 1 a 2 weken).
De lanoline voorkomt, dat de kleur van het leer snel vervaagt door haar verzorgende werking op het leer. Urad is niet giftig!

Waar niet geschikt voor?
Deze leercreme van Urad is NIET geschikt voor suède (gebruik dan de Urad Camoscio Suède Spray), zeemleer, lamsvel, varkensleer en andere zachte, poreuze leersoorten zoals schapen- , herten- en aniline leer (gebruik hiervoor de Urad Tenderly leer verzachter). Voor Nubuck leer, adviseren wij speciaal de Urad Oily aan !

ADVIES:
Urad leercreme, de zelfglanzende ledercreme droogt normaliter in enkele minuten in het leer. Echter een zeer warme, tropische atmosfeer kan ervoor zorgen dat het niet geheel op zal drogen. Desondanks zal het niet vlekken, maar voor het beste resultaat, adviseren wij om Urad N2 leervet aan te brengen in een droge, koele omgeving.

Grotere oppervlakken leer:

Tips Urad en Wiro. Ook voor leren bank onderhouden de Combikit voor Leren Meubelen

Ter voorkoming van teveel Urad N2 op lastig te behandelen plekken zoals bv. stiksels en in moeilijk bereikbare hoekjes van het leer, adviseren wij om zo weinig mogelijk Urad N2 te gebruiken. Begin dan eerst met het behandelen van de grotere oppervlakken (altijd met ronde bewegingen).
Daarna eindigen met de moeilijk bereikbare plekken en het stiksel.

Basisadvies:
Zo weinig mogelijk Urad N2 leercreme op de spons gebruiken.,
Kortom doop de spons licht in de creme en schraap het teveel aan de spons zittende creme af aan de rand van de pot.
Wrijf de Urad N2 goed in en op grotere oppervlakken met ronde bewegingen aanbrengen.

Tip voor behandeling van sterk uitgedroogd en stevig afgedragen leer:
Ervaringen van onszelf en klanten geven aan, dat het gebruik van 1 eetlepel van Urad N2 (neutraal of één van de kleurtoevoegingen), gemengd met 1 eetlepel Urad Tenderly leerverzachter, sterk uitgedroogd en stevig afgedragen leer weer mooi doet herleven !

Na deze behandeling ongeveer 1 uur goed drogen en dan kun je het leer ook eventueel nog behandelen met Urad Sahara (waterproof spray). Je zult verrast zijn van het schitterende resultaat !.

Witte leren gympen weer schoon en glanzend?

– Maak je witte leren gympen eerst schoon met Wiro Zeepsteen.
– Neem af met vochtige doek en laat deze goed drogen.
– Borstel ze even af, behandel de schoongemaakte wit leren gympen
daarna met Urad Leercreme en laat weer drogen. 

Tips Urad en Wiro. Hier WiroZeepsteen toegepast op witte sneakers

Urad N2 zelfglanzende leercreme in kleurtoevoegingen
Urad zelfglanzende leercreme is ook verkrijgbaar in kleurtoevoegingen:
zwart, donker- en lichtbruin, donkerblauw, rood( =meer donkerrood), groen( =meer donkergroen) en wit.

De Urad N2 kleurtoevoegingen worden normaliter niet speciaal aanbevolen voor motorzetels en -zadels. Urad kleurtoevoegingen wrijf je er normaal niet af, behalve bij zware regenval.
Gebruik bv. zwart of donkerbruine leercreme op je laarzen, voor een mooiere glans en kleur of voor het minder zichtbaar maken van beschadigingen in het leer dan bij gebruik van de neutrale N2 leercreme.

De kleurtoevoegingen houden beter op het leer dan bij reguliere schoenpoets kleurtjes. Deze zijn ook veel gemakkelijk en sneller aan te brengen.

De neutrale N2 leercreme haalt de originele kleur van het leer fantastisch op.
Wil je desondanks toch de kleurtoevoegingen gebruiken bij bv. zadels, volg dan de aanwijzingen zoals is aangegeven bij Urad Tenderly en behandel het leer daarna (na goede droging) eventueel ook met Urad Sahara waterproof spray.

Urad Leershampoo
Urad leer reinigende shampoo gebruik je voor het gemakkelijk en regelmatig reinigen van het leer.

Deze leershampoo is ook zeer geschikt om bv. kragen van leren jassen mee te reinigen (wax coats), de onderkant van de pijpen van leren broeken en leren kappen.
Daarnaast goed toe te passen ter voorkoming van aanhechting van vuil, vetten van motor en de huid op het leer.
Deze leershampoo voorkomt het hard worden van het leer. Ook als je geen onderhoudende, vocht inbrengende creme wenst te gebruiken, maar alleen een goede en veilige leerreiniger, is deze leershampoo hetgeen je zoekt!

Urad Mr.Jojo
Urad Mr.Jojo vult op prima wijze de beschermende laag op het leer weer aan.
Het grote bestanddeel aan jojoba olie werkt uitstekend op de dikkere leersoorten! Soorten zoals ook wordt gebruikt bij bv baseball-handschoenen, poefen, wax-coats (kragen), werkschoenen zoals bv. Caterpilar, paardenzadels, etc.

Urad Mister Jojo kan je ook gebruiken in combinatie met de Urad N2 zelfglanzende leercreme. Mr. Jojo reinigt niet, geeft minder glans, maar maakt langer waterafstotend en geeft extra onderhoud dieper in het leer.

Mr. Jojo droogt snel geheel in het leer en laat geen plakkerig gevoel achter. Normaal gebruikte oliën blijven plakkerig en trekken simpelweg niet in het leer maar blijven erop liggen, m.a.w. verzorgen het leer niet en houden het leer niet soepel. Urad Mr. Jojo doet dat wel !.

Daarnaast hoeft je ook geen dagen te wachten tot het in het leer is getrokken, want Urad Mr. Jojo heeft hooguit 45 minuten nodig om er
goed in te trekken.

Advies:
De gebruiksaanwijzing van Urad Mr. Jojo is net als de Urad N2 zelfglanzende leercreme.
Breng een kleine hoeveelheid aan op de bijgeleverde spons en wrijf de Mr. Jojo in (met bijgeleverde spons) op dezelfde wijze als je bv. gewend bent met bijvoorbeeld body-lotion.

Urad Oily / Nubuck crème in neutraal
Urad Oily ook wel Nubuckcreme genoemd, is een ideaal en neutraal onderhoud product voor al je Nubuck leer.

Speciaal voor Nubuck ook te gebruiken voor schoeisel van het type Timber of boot. Werkwijze net als de Urad N2 en de Urad Mr Jojo, aanbrengen met spons en laten indrogen. Kleurt eerst donkerder op en trekt later weer op in de eigen kleur.

Urad Oily Nubuck wordt naast Urad Tenderly ook door Urad Italië geadviseerd voor behandeling van Aniline leer, maar denk er wel aan altijd eerst een gedeelte uit het zicht te behandelen en het resultaat te bekijken voor je het hele object gaat behandelen. Leersoorten een wijze van leerlooien zijn zo verschillende dat een extra check altijd bij alle middelen verstandig is om aan te houden.

Oily is eventueel samen met een apart in de winkel verkrijgbaar Urad Nubuck borsteltje een prima combinatie, voor het zo nodige onderhoud van het mooie Nubuck leer.

Urad Camoscio Suède Spray in neutraal en div. kleurentoevoegingen
Urad Suède spray is een hoge kwaliteit onderhoud spray voor je mooie suède leren attributen.
Gemakkelijk vanaf ongeveer 20 cm. op sprayen en in laten drogen, nadat je het meeste vuil van bv. het schoeisel hebt geborsteld.

Urad Camoscio Suède spray is verkrijgbaar in neutraal, zwart, donker- en lichtbruin. Je gekleurde suède schoeisel weer top in kleur met Urad Camoscio Suède spray!

Urad Sahara waterproof spray
Urad Sahara waterproof spray met teflon, is een waterproof product geproduceerd volgens industriële maatstaven en geschikt voor alle leersoorten, nubuck en/of suède plus vele andere materialen.
Haar waterproof eigenschappen blijven behouden tot een periode van ongeveer 6 maanden na aanbrengen.

Advies:
Spray vanaf 20 cm. op het materiaal in een goed geventileerde ruimte. Gebruik van een mondkapje wordt aangeraden.
Laat het behandelen materiaal indrogen voor 6 a 8 uur, voordat je erop gaat zitten of het aanraakt.

Urad Tenderly leerverzachter
Urad Tenderly is zoals aangegeven vooraleerst een leerverzachter.

Bij regelmatig gebruik als leerverzachtende creme van delicaat leer, verkrijgt men naast de verzachtende aspecten dezelfde verzachtende resultaten als met de Urad Mr. Jojo, maar het kan zijn dat bij bv. regelmatig of veel toepassing van Tenderly op bv. paarden- of motorzadels, deze wat glad kunnen worden.
Wees dus altijd bescheiden met aan te brengen creme (gaat het ook weer langer mee :-). Trouwens teveel is nooit goed tenslotte.

Tevens een groot voordeel van Tenderly (naast het gebruik als leer verzachtende creme) is, dat Tenderly op leer dat met Urad N2 is behandeld
zorgt voor een snellere indroging in het leer.

Denk ook eens aan een mix van beide Urad N2 en Urad Tenderly bij bijvoorbeeld aniline leer! Op basis van driekwart Tenderly en een kwart Urad N2 en dat mixen in een potje of bakje, dan na test aanbrengen.
Er bereiken ons goede berichten over de behandeling van Aniline leer op deze wijze ).

Tenderly zorgt er nl. voor dat de Urad N2 zelfglans leercreme nog sneller en zelfs in enkele seconden indroogt.
Het zorgt er tevens voor dat Urad leercreme dieper in het leer trekt, met als resultaat een nog betere bescherming van het leer.

Urad binnenzooltjes (voor in je schoenen)
Urad zijn deels leren binnenzooltjes met geactiveerd carbongedeelte tegen nare transpiratie geurtjes. Voor een prettig draagcomfort en dito hygiëne in al het schoeisel. Gemakkelijk op de juiste maat te knippen. Weer zo’n mooi product van Urad !

Ook in onze Tips UradLeercreme en WiroZeepsteen

Tips Urad en Wiro. Hier onze Urad Combikits voor leer

Urad Combikits XXL
Onze Urad XXL combikits voor o.a. leren autostoelen, leren meubelen en nog een speciaal samengesteld pakket voor alle kleine leren attributen in huis!

De Urad XXL Combikits voor leren meubelen en voor leren autostoelen. Complete, schitterende pakketten bv. de XXL combi kit voor leren autostoelen: hiermee kun je jouw mooie leren autostoelen weer in topconditie krijgen en houden!

Inhoud van de XXL Combikits voor leren meubelen en autostoelen:

Sprayflacon Urad leershampoo 250 ml. en een sprayflacon Urad Reset 250 ml. met 2 doeken en 2 sponsen + duidelijke  gebruiksaanwijzing (4 talig!).

Heb je tevens perforatie in de autostoelen voor bv. de stoelverwarming? Dan is de XXL Combikit voor leren autostoelen ook in dat geval uitermate geschikt voor het leeronderhoud, de perforatie dient open te blijven voor het beste verwarmingsresultaat en deze eersteklas Urad producten zullen dit ook bewerkstelligen waar vergelijkbare producten dit veelal dichtsmeren.

De Combikit XXL voor leren meubelen is ideaal voor het complete leeronderhoud van leren bankstel, stoelen of poef, etc. en heeft de inhoud zoals bovenstaand met duidelijke gebruiksaanwijzing in NL-FR-DU-FR.
Mooi verpakt ook prima geschikt voor eventuele nevenverkoop.

Heb je interesse in doorverkoop?
Neem dan separaat contact met ons op en wij informeren overeenkomstig. Kijk ook in onze webshop voor verdere informatie, prijzen en bestelling mogelijkheden.

vervolg:

Algemene tips UradLeercreme en WiroZeepsteen: 

Ter behoud van een topconditie van leren bezittingen:
Denk aan de vochtigheidsgraad in het huis. Droge lucht droogt leer sneller uit. Een luchtvochtigheid van 50 a 60 % wordt aanbevolen.

Daarnaast geeft fel zonlicht op leren meubelen op den duur verkleuring van het leer.
Mogelijkerwijze kan het niet anders gezien de ruimte en indeling, maar dan kan regelmatig wisselen van de leren meubelen die in de zon staan ook een optie zijn.

Wissel regelmatig de kussens van plek als ze los zitten. Zet leren meubelen ook niet te dicht bij centrale verwarming of kachel.
Leer droogt dan plaatselijk uit en eventuele houten gedeeltes van de meubelen kunnen gaan trekken en scheuren.
Dit verkort de levensduur van je mooie leren meubelen aanzienlijk.

Goed onderhoud=behoud van mooie leren bezittingen
kortom: Urad……. Simply the best !


Tips UradLeercreme en WiroZeepsteen


TIPS EN FAQ WIROZEEPSTEEN :

Tips Urad en Wiro. Hier veel toepassingen voor WiroZeepsteen

Tips Urad en Wiro. Hier toegepast op een houten raamkozijn Tips Urad en Wiro. Hier WiroZeepsteen op een marmeren tafel

WiroZeepsteen op marmeren tafel
Wiro Universele Reinigingssteen (een harde, witte poetssteen)
Toepassingsmogelijkheden van Wiro Universele Reinigingssteen:
Chroom, roestvrijstaal, koper en tin, messing, emaille, goud en zilver, kristal, keramiek bv. uw keramische kookplaat, kunststof kozijnen en kunststof of emaille bad, gelakt hout, aluminium, glas, acryl, maar ook marmer en natuursteen bv. aanrecht !
Maar ook ideaal voor het reinigen en onderhoud van: trespa en kunststoffen zoals veel gebruikt in de hedendaagse woningbouw.


Ga als volgt aan de slag met WiroZeepsteen:
– Maak schuim met handwarm water, wrijf met natte spons over de witte steen van de Wiro poetssteen
– Ga aan de slag met het dan verkregen schuim op de spons, dus luchtig soppen en neem altijd af met KOUD water.
– Na wrijven met katoenen of microvezeldoek.


Is je spons van WiroZeepsteen op, ben je vergeten nieuwe te bestellen (sponzen zijn ook los verkrijgbaar) en wil je toch meteen verder gaan met biologisch schoonmaken ?

TIP:
Pak zolang de zachte kant van een schuurpsponsje en ga daarmee aan de slag tot je de nieuwe bestelde sponzen ontvangen hebt.

 

Tips UradLeercreme en WiroZeepsteen maar ook een tip doorgekregen van een klant!:
Een mevrouw (bij onze kraam op één van de jaarlijkse Spakenburgse dagen), die Wiro al langere tijd tot volle tevredenheid gebruikt op vele verschillende materialen gaf ons de volgende tip!

Voor het verwijderen van vlekken van gebruikte deodorant in bv. witte t-shirts, dept men Wiro op de vlekken en laat dit even intrekken, dan de t-shirts in de wasmachine wassen en weg zijn die nare gele vlekken.

Volg deze link voor tip uit De Telegraaf d.d.28/07/12 bijlage:
Onze Wiro, witte schoonmaaksteen voor alle gladde materialen binnen en buiten; Ook op marmer en natuursteen!
Zie ook ons blog artikel over keramische kookplaat ( ook toepasbaar op gas-, elektrisch, inductie keramische kookplaten, roestvrijstalen- of emaille kookcomfort).
Wat te denken van je mooie, dure koperen pannen! Zie de afbeelding hieronder van een tevreden klant ontvangen twitter bericht.
Geweldig !

Tips Urad en Wiro.
Tips Urad en Wiro. Koperen pannen blinkend schoon met WiroZeepsteen

Wiro zeepsteen toegepast op koperen pannen
Testresultaten in een groot artikel in 2012 in De Telegraaf. Huishoudrubriek Hr.Emile Bode, gaven al dergelijke positieve uitkomsten op marmer en graniet. Maar ook op roestvrijstaal (glad en mat!) en vele andere gladde materialen en oppervlakken!
Wiro is spaarzaam in gebruik en onbeperkt houdbaar. Pot van 700gr. gemiddeld voldoende voor ong. 1 jaar bij huishoudelijk gebruik.

WiroZeepsteen is proefdiervrij !
Wiro is niet getest op dieren en heeft geen dierlijke bestanddelen (zie ook gids van de Stichting Proefdiervrij). Geen enkele allergische reacties van dien aard over bekend.

Wiro en kwaliteitsbewaking.
Deze originele universele reinigingssteen. Al sinds 1948 vervaardigd, heeft een hoge kwaliteitsnorm die d.m.v. strenge kwaliteitsbewaking gedurende het fabricageproces bewaakt wordt

Wiro en de caravan of camper.
Ook voor caravan en camper is Wiro uitstekend geschikt. Vooral zwarte lekstrepen onder bv. ramen zijn ideaal weg te nemen met Wiro Zeepsteen en wat te denken van oliespetters.

Speciaal voor de caravan en camper hebben wij ook de Wiro Caravan reiniger verpakking ontwikkelt. Deze uiterst handzame verpakking in 180 gram verkrijgbaar, is makkelijk mee te nemen in caravan of camper. Snel bij de hand, voor reinigen op natuurlijke basis.

Wiro Onderhoudsolie.
Wiro onderhoudsolie voor hout, metaal en kunststof met oppervlaktebescherming ! Is je houten, aluminium of kunststof tuinmeubelenset wat grijs uitgeslagen? Behandel deze enkele malen met de onderhoudsolie van Wiro met oppervlaktebescherming en daarna met een regelmatige routine, dan  blijven je tuinmeubelen er mooi uitzien.

Wiro Uni-Clean vloeibare reiniger !
Wiro Uni-Clean vloeibare reiniger voor textiel, vloerbedekking en meubelbekleding. Dubbel geconcentreerd dus zuinig in het gebruik.  Allesreiniger. Sterk vet oplossend. Voor alle waterbestendige vloeren.  Streepvrij.  Frisse grapefruit geur. Voor alle kleurechte stoffen zoals tapijt, textiel en meubelbekleding.

Wiro Uni-clean is volledig biologisch afbreekbaar , Spaarzaam in gebruik (ca. 1,5 ml. bij lichte- , ca. 3 ml. bij normale- en  6ml. bij sterke verontreiniging in 5 liter water. Puur: Een druppel op een doek aanbrengen, daarna vochtig afnemen. NU met gratis schuimflacon voor een ideale gemakkelijke “schuimende”toepassing !

Tips Urad en Wiro. Hier onze Wiro Uni-Clean allesreiniger met schuimflacon.

Wiro-Uni-Clean-500-ml-met-gratis-schuimflacon. Verwijderen van vlekken uit textiel, vloerbedekking, meubelbekleding. Ideaal voor het dweilen van natuurstenen vloeren, novilon, laminaat en tegels. Droogt streeploos, vetvrij op. Zuinig in gebruik

Vragen over UradLeercreme of WiroZeepsteen?

Heb je ondanks deze Tips UradLeercreme en WiroZeepsteen toch nog vragen of wil je nog even overleggen? Graag!
Benader ons gemakkelijk via mail, telefoon, whatsapp of chat !

Want onze lijfspreuk is: “Klanten behandelen, zoals jezelf ook behandeld wilt worden”.

Kortom: WELKOM.