Majoor-Bussum-voor-glans-met-een-glimlach
Majoor Bussum voor echt duurzame schoonmaak- en leeronderhoudsproducten
Winkelwagen
Search
Close this search box.

Afzuigkap schoonmaken

Afzuigkap schoonmaken doe je biologisch met wiro zeepsteen

Afzuigkap schoonmaken


Bijvoorbeeld de RVS afzuigkap schoonmaken ? Iedere dag haal je er wel een doekje overheen maar de afzuigkap even een goede schoonmaakbeurt geven; dat doen wij eigenlijk veel te weinig. Niet alleen kost het een hoop tijd, maar het vet is vaak lastig te verwijderen en het resultaat niet om over naar huis te schrijven.

Het roestvrijstaal afzuigkap schoonmaken, vraagt de nodige aandacht van je. Gemaakt ook nogal eens van kunststof of glas hetgeen ook vaak vettig en streperig wordt. Wij adviseren dan ook om de kap eerst af te nemen met warm water, om zo het grove vuil van de afzuigkap af te halen. Er zijn uiteraard verschillende RVS reinigers op de markt die je kan gebruiken maar die zijn over het algemeen chemisch van aard en dus niet heel duurzaam. 

Aluminium filter afzuigkap schoonmaken:
Een sopje van groene zeep doet hier vaak al wonderen, maar een duurzamere oplossing is de Wiro Reiniger. Je rvs afzuigkap schoonmaken en het aluminium filter van de afzuigkap schoonmaken met Wiro, zorgt voor een gegarandeerd mooi glanzend resultaat en daarnaast beschermt dit ook het materiaal ! 

Afzuigkap-schoonmaken-schoonmaak-duurzaam-wiro-zeepsteen
Hoe gemakkelijk je rvs afzuigkap schoonmaken

 

De filters van de roestvrijstalen afzuigkap schoonmaken
Naast het schoonmaken van de kap is het ook belangrijk om de overige onderdelen van de afzuigkap schoon te maken waaronder de filters van de afzuigkap.


Verwisselbare filters afzuigkap schoonmaken:

Voor de modellen met een verwisselbaar filter is het een kwestie van de oude filter eruit en een nieuwe erin.
Voor degene met vaste filters om bijvoorbeeld de koolstoffilter te reinigen zijn er óók makkelijke oplossingen.
Voor je koolstoffilter reinigen heb je een bak met heet water nodig. Daarin los je 4 flinke eetlepels baking-soda op en laat je het filter een half uurtje te weken liggen in deze oplossing. Hierna kun je het vet er zo vanaf nemen.

Vaste filters afzuigkap schoonmaken:

Daarnaast zijn er overigens ook veel vaste filters. Veelal gemaakt van aluminium en je wilt dan het aluminium ontvetten, deze kun je dan zo in de afwasmachine zetten! Let op: Kijk wel altijd eerst even in de gebruiksaanwijzing of het filter daarvoor geschikt is ! 

 • Zo ja, laat dan het vaste filter in de afwasmachine ontvetten. Het schoonmaken van de filters is niet per se veel werk maar niet minder belangrijk.
 • Zo nee, ga dan aan de slag met baking-soda.

afzuigkap-vetroosters-schoonmaken-met-wiro-Zeepsteen
De rvs afzuigkap schoonmaken


Onderkant rvs afzuigkap schoon met de Biologische Wiro zeepsteen

Stukje gedaan met Wiro poetssteen en het verschil is al goed te zien op de vieze afzuigkap van rvs

Een super tip voor het duurzaam schoonmaken van je roestvrijstalen afzuigkap is de Wiro zeepsteen, de universele reiniger van Wiro. Gebruik dit middel op je roestvrijstalen , maar ook op metaal of kunststof kappen.Door middel van de bijgeleverde spons kun je zonder al teveel moeite het vet verwijderen en tevens zorgen voor een goede bescherming van het materiaal waardoor de kap langer mooi blijft. Een groot voordeel van de Wiro zeepsteen is dat er na gebruik geen strepen of vette waas achterblijft.


Hoe maak je de afzuigkap schoon met Wiro?

rvs-afzuigkap-schoongemaakt-met-Wiro-Zeepsteen
Afzuigkap van roestvrijstaal schoongemaakt met Wiro bio poetssteen


Door met een vochtige spons over deze steen te wrijven kun je er wat vanaf halen en door vervolgens in de spons te knijpen vormt zich sop. Hiermee kun je verschillende apparaten in je keuken schoonmaken, wanneer je het witte sop eraf haalt met een doekje met schoon koud water en daarna de afzuigkap afdroogt met b.v. een schone theedoek, is de kap streep loos en glanzend schoon.

Wiro-bio-reinigers
Wiro de biologische schoonmaaksteenDe Wiro poetssteen is gemaakt van groene zeep, pijpaarde en plantaardige vetten, gif-en zuurvrij. Het is een biologisch en duurzaam schoonmaakmiddel en ook nog super zuinig in het gebruik is. Deze ingrediënten van de poetssteen zijn gemengd, geperst & gedroogd en vormen daardoor een uitgeharde witte steen.


Onderhoud afzuigkap snel en gemakkelijk met de bio poetssteen.


RVS

Gratis verzending vanaf 50,-

7 reacties

 1. de beste tip die ik kan geven is: je moet het gewoon niet zover laten komen! 😉
  Als je elke week de (buitenkant) van de afzuigkap schoonmaakt, je oven na gebruik even checked en schoonmaakt en je douche standaard uitdroogt nah et douchen , hoef je daarna tussen door nauwelijks meer (zooo grondig) schoon te maken. En kun je altijd genieten van een fris en schone uitstraling van je huis

 2. Goedemorgen,
  Helpt die steen ook voor roestvrijstalen fornuisplaten en dan bedoel ik rondom de branders (bruin ingebrand en niet meer schoon te maken bruine aanslag?

  1. Goedendag, WiroZeepsteen is zeker ook geschikt voor onderhoud van roestvrijstalen fornuisplaten. In hoeverre u succes zult hebben bij het schoonmaken van de bruine aanslag is afhankelijk van de graad van inbranding in het rvs materiaal. Herhalen en geduld betrachten zal in ieder geval een stevige verbetering geven.

 3. Aluminium filters van de afzuigkap in de afwasmachine zetten?…keihard aangekoekt vet, vies uitgeslagen aluminium en niet meer schoon te krijgen als gevolg. Weken in allerlei middeltjes geeft geen resultaat, enige advies was vervangen en nooit meer aluminium in de afwasmachine zetten…

  1. Bedankt voor uw reactie. Echter voorkomt ons inziens een meer regelmatig onderhoud dik aankoeken, waardoor reiniging dan nog mogelijk is en vervanging van het filter nog niet nodig. Wij hebben e.e.a. aldus opgenomen:

   “Daarnaast zijn er overigens ook veel vaste filters. Veelal gemaakt van aluminium en je wilt dan het aluminium ontvetten, deze kun je dan zo in de afwasmachine zetten! Let op: Kijk wel altijd eerst even in de gebruiksaanwijzing of het filter daarvoor geschikt is !
   Zoja, laat dan het vaste filter in de afwasmachine ontvetten. Het schoonmaken van de filters is niet per se veel werk maar niet minder belangrijk.
   Zonee, ga dan aan de slag met baking-soda.”

   Nogmaals dank en een glanzende dag gewenst.
   Fulco.

Reacties zijn gesloten.

Begin met chatten!
1
Hulp nodig?
Chat met Majoor Bussum
Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn?