Caravan schoonmaken. Natuurlijk ook voor de camper en  boot !

De Caravan schoonmaken is niet altijd even gemakkelijk.
De polyester of aluminium buitenzijde is kwetsbaar en dient daarom altijd met de nodige voorzichtigheid behandeld te worden.

De ramen van de caravan zijn gemaakt van acrylglas. Dit is een materiaal dat zachter is dan glas, waardoor er vrij snel krasjes op komen door stof , vuil en langs schurende takken.
Schoonmaken van de ramen van de caravan gaat meestal het beste met veel water (tuinslang of emmers) en een zachte spons.

Gebruik door middel van borstel of hogedrukspuit adviseren wij niet !.

Buitenkant caravan schoonmaken:

Spoel altijd de caravan af voordat je met schoonmaakmiddelen aan de gang gaat.

Dit opdat het ergste vuil en zandkorrels geen krassen zal maken bij het afnemen met doek of spons.
Gebruik je een schoonmaakmiddel of spray , pas dan wel op dat daar geen alcohol en chemische middelen in zitten !.
Met name het acryl van ramen kan daardoor uitdrogen en verharden. Met als gevolg een wazig zicht en mogelijk zelfs scheurtjes in het materiaal.

Maak je gebruik van de Wiro Witte Zeepsteen als caravanreiniger, zorg er dan altijd voor dat de spons goed nat is.
Neem een klein beetje zeepsteen op de natte spons, knijp in de spons om schuim te krijgen waarmee je daarna aan de slag gaat.

Met Wiro caravan reiniger schuimend schoonmaken en met koud water afspoelen.

Op deze wijze verwijder je niet alleen heel goed al het vuil, maar ook kleine beschadigingen en zwarte lekstrepen.
Na gebruik spuit je de caravan goed af met koud water. Daarna eventueel nadrogen met een zachte doek .
Bovendien blijft er na de behandeling met Wiro een beschermlaag achter. Deze geeft je caravan meteen bescherming tegen het intrekken van vocht en vuil.

Heb je geen wateraansluiting of waterslang bij de hand, pak dan twee emmers water. Één met koud of lauw water en één met koud water om mee aan de slag te gaan.
Het lauwe water gebruik je om schoon te maken samen met de gele spons van de poetsteen van Wiro en het koude water om mee af te spoelen..

Wiro Caravan reiniger, 100% biologisch de caravan schoonmaken

Poets de caravan schoon met het schuim op de spons van de Wiro Caravan Reiniger en spoel af met koud water.


Bestel nu Wiro Caravan Reiniger

Beste werkwijze om de caravan, camper of boot schoon te maken:

Werk van boven naar beneden

Dit om lekwater van het vieze gedeelte op je reeds schoongemaakte delen te voorkomen. Begin met het dak en de dakkoepels. Ga dan vervolgens verder met de rest van de caravan.

De emmer met koud water gebruik je voor het afnemen van het schoongemaakte deel met Wiro Caravan reiniger. Daarnaast om na te spoelen. Als je dat wilt kun je de schoongemaakte delen meteen nadrogen.

Vergeet ook de velgen niet!

De wiro verwijdert ook hier alle zwarte olie & rem gruis en laat ze bovendien mooi glanzen.!
Deze duurzame, biologische zeepsteen is ook geschikt voor de ramen, mits je het goed laat schuimen op de spons Zijn er niet te diepe krasjes in het materiaal aanwezig, dan zal een herhaald werken met de Wiro Caravan reiniger een goed resultaat geven. Zo dat oppervlakkige beschadigingen verdwijnen.
Dus altijd met weinig van de zeepsteen en met schuim op de spons aan de slag gaan voor en goed resultaat en een lange levensduur van de pot Wiro Caravan Reiniger.

Binnenzijde caravan of camper schoonmaken

Niet alleen de buitenzijde maar ook binnen in de caravan (boot of camper) maak je schoon met WiroZeepsteen.

Oppervlakken van bij voorbeeld gaskomfoor, apparatuur, kastjes, gootsteen, toilet, wanden etc. maak je zo weer schoon en glanzend. Makkelijk ook onderweg, immers geen heet water nodig maar altijd een streeploos en vetvrij resultaat.

Bovendien alles water-en vuilafstotend. Werk altijd schuimend en met weinig WiroZeepsteen op de spons, knijp erin en ga vervolgens met dat schuim op de spons aan de slag. Afnemen met koud water en nawrijven met schone droge doek.

Vlekken in bekleding of op tentdoek?


Ook daar is een oplossing voor. Zitten er vlekken in de bekleding of op de luifel van pvc-tentdoek, neem dan de Wiro Uni-Clean erbij.
Samen met de daarbij gratis meegeleverde schuimflacon, speciaal voor het reinigen van textiel. Maak volgens de gebruiksaanwijzing een mengsel in de schuimflacon en gebruik dit voor alle vlekken in stof, textiel en vloerbedekking.

 

Bestel nu Wiro Caravan Reiniger

Zwarte lekstrepen en oliespetters.

Hardnekkig vuil zoals zwarte strepen, olie- of teerspetters en hars, zijn evenzeer goed te verwijderen met de Wiro Caravan reiniger .

Alle polyester delen aan de caravan kun je uiteraard ook schoonmaken met de caravan reiniger. Deze reiniger is voor alle gladde oppervlakken en onderdelen geschikt zoals bijvoorbeeld dissel en raamrubbers ( weg zwarte lekstrepen !).

Daarnaast voor eventueel aanwezig chroom of messing strips en knoppen in en aan de caravan. Wiro Caravan reiniger bevat als bestanddeel ook glycerine zodat er een beschermlaagje achterblijft die aanslag zal voorkomen.

Wil je graag een waslaag op de buitenkant van de caravan.

Of bescherming op de raamrubbers en aanwezige deurrubbers aanbrengen voordat deze de stalling ingaat? Dan is dat geen enkel probleem, de Wiro is een natuurlijk middel en geeft geen reactie met een ander middel.

Tips:

Spoel waterleidingen indien aanwezig ook altijd goed door met schoon koud water.

Heb je een chemisch toilet of andere tanks? Vergeet die dan niet zoals voorgeschreven te legen.Spoel deze om en maak ze schoon voordat de caravan de stalling ingaat. Daar zijn speciale schoonmaakmiddelen voor in de handel.

Let regelmatig op de bandenspanning en geef de caravan regelmatig de nodige onderhoudsbeurten, dan zul je lang glanzend plezier hebben van de caravan.

Bestel nu Wiro Caravan Reiniger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin met chatten!
1
Hulp nodig?
Chat met Majoor Bussum
Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn?