Oven schoonmaken

Oven schoonmaken:

De oven schoonmaken, of je nu een combi-oven, hete-lucht oven of traditionele oven hebt,  iedere oven raakt na verloop van tijd vet en vuil.  

Hoe kun je goed je oven schoonmaken?

Het antwoord op de veelgestelde vraag:“Hoe maak ik mijn oven schoon?” is ……..aan het werk!

1. Aangekoekte resten in de oven losweken

In de oven blijven vaak etensresten achter en dit koekt vervolgens flink aan op de bakplaat maar ook wanneer er iets gelekt heeft op de bodem van de oven geeft dat nare plekken.Vaak maak je dit niet direct schoon en daarom bakt het bij een volgend gebruik van de oven nog eens extra aan.Deze aangekoekte resten zijn lastig te verwijderen.Veelal wordt aangeraden om een bakje met water in een oven op 200 graden te verwarmen eventueel met een scheutje azijn erin om zodoende het vuil los te weken.Een ander handig middel dat je kunt gebruiken zonder de oven aan te hoeven zetten is de WIRO poetssteen.Neem wat van de WIRO witte steen op de bijgeleverde goed uitgeknepen spons en sop de hele oven met het duurzame schoonmaakmiddel in, laat het vervolgens een half uurtje intrekken en boen daarna de oven schoon.Neem gerust extra Wiro zeepsteen op de spons voor de hardnekkige plekken. Verwijder vervolgens de WIRO poetssteen resten door middel van een doek met koud water.

Is je oven van emaille ?

Is je oven van emaille dan mag je ook een schuursponsje gebruik, heb je daarentegen een rvs binnenzijde ?Gebruik dan alleen de bijgeleverde spons ! Bij gebruik van een schuurspons heb je dan namelijk kans op krassen.Verwijder vervolgens de WIRO poetssteen resten door middel van een doek met koud water.

2. Vet verwijderen in de oven

Het aangekoekte vuil is verwijderd maar de oven is nog wel vet zeker aan de binnenzijde van de glasdeur kunnen namelijk ook vetresten zitten.Gebruik de poetssteen van Wiro op dezelfde manier als in de oven, namelijk insmeren, in laten weken en afnemen met koud water.

Ovenruit schoonmaken

Evenals de oven zelf kun je ook het glas behandelen met Wiro poetssteen. Oven schoonmaken Evenals de oven zelf kun je ook het glas behandelen met Wiro poetssteen.

3.Rooster oven schoonmaken

Het wordt een beetje saai maar ook de bakplaat en het rooster in de oven zijn vaak aangekoekten beide kun je op dezelfde bovenstaande manier schoonmakenHet rooster is zeker in combinatie met een schuursponsje goed met de Wiro zeepsteen tebehandelen. Dit is onder andere ook geschikt voor het rooster van de barbeque.  Daar je werkt met een duurzaam schoonmaakmiddel,  geeft dit geen gevaar voor milieu, mens of dier.

4. Buitenzijde oven.

Nadat de binnenzijde van de oven schoongemaakt is, moet natuurlijk ook de buitenzijde weervetvrij en glanzend zijn.Vooral de moderne rvs ovens, zowel hoogglans als geborsteld, vertonen vaak vetvlekken envingerafdrukken.Opdat deze ook zonder al te veel problemen verwijderd kunnen worden gebruik je de Wiropoetssteen.Gebruik voor de buitenzijde altijd de bijgeleverde spons, maak deze nat met koud water en knijp goed uit, wrijf over de witte steen, en knijp vervolgens stevig in de spons om flink schuim te verkrijgen.  Sop hiermee de buitenzijde van de oven en neem af meteen doekje met koud water, daarna wrijf je de oven droog met een schone droge doek.

5. Handige tips ter voorkoming van een vieze oven

Als laatste is het natuurlijk het beste om de oven niet vuil te laten worden,Gebruik daarom bakpapier op de bakplaat zodat er geen etensresten kunnen inbranden.Wanneer je iets op het rooster bakt of plaatst kun je ook bakpapier op de bodem vande oven leggen.

Tenslotte maak de oven na gebruik altijd direct schoon,dan voorkom je inbranden .

Begin met chatten!
1
Hulp nodig?
Chat met Majoor Bussum
Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn?