urad n2 zelfglanzende leercrême ook met name ideaal voor het leeronderhoud van je chesterfield bank

Je leren bank of stoel schoonmaken ?

– Wanneer je leren bank of stoel  is uitgedroogd, dof en vlekkerig is geworden ?
– Wil je een ruw leren bank schoonmaken?
– De wit leren bank met de blauwe waas van spijkerbroeken schoonmaken ?

Kortom de leren bank, stoel of andere leren meubelen zijn aan een onderhoudsbeurt toe. Over het algemeen is het advies het leer twee keer per jaar te behandelen. Toch zullen sommige meubelen meer onderhoud behoeven.
Zo zijn bijvoorbeeld leren eetkamerstoelen veelal moeilijk lang schoon te houden. Daarom zal  je deze wellicht wat vaker moeten schoonmaken.

Leren bank of stoel schoonmaken. Hoe doe je dat?

Leer is een dierenhuid. Er zijn natuurlijk verschillende soorten leer, waardoor elk type leer een eigen manier van schoonmaken en onderhouden nodig heeft.

Leren meubels worden veelal gemaakt van glad leer. Ook hierin is weer onderscheid. Zo zijn veel meubels gemaakt van rundleer maar ook kalfs- of lamsleer komen veel voor.
Daarnaast zijn er ook leren meubels van ruwer leer zoals nubuck of suede.

Glad leren bank of stoel reinigen.

Een glad soort leer, ongeacht van welk dier, is het meest gemakkelijk om schoon te maken. Met een met lauw water vochtig gemaakt doekje, haal je snel en makkelijk kleine vlekken en kruimels weg.

Hardnekkige vlekken en vet vlekken op je leren bank of meubels kun je meteen klein scheutje groene zeep in lauw water schoonmaken . Maak het leer echter niet te nat en gebruik maar weinig groene zeep.

In de handel zijn ook leerreinigers (bv. leershampoo) verkrijgbaar, welke extra veilig voor leer zijn. Deze  shampo’s zijn evenzeer goed te gebruiken op Nubuck of suede leer. Let er wel op dat je bij ruw leer niet te hard boent !
De shampoo geeft een diepe reiniging, zodat ook de poriën goed schoon worde

Na het schoonmaken van leren meubels is voeding geven een must !

Gebruik je voor het voeding geven aan het leer een olie of leder-lotion? Vergeet dan niet om dit hel zorgvuldig uit te poetsen. Het nadeel van dit soort middelen is het feit dat wanneer je dit niet goed uitpoetst of in laat trekken en kans is op afgeven aan kleding. Daarnaast is er kans op vlekken bij niet zorgvuldig uitwrijven.

Tip:

Er is echter ook zelfglanzende URAD leercrême in de handel. Deze hoef je niet uit te poetsen of te wrijven. Deze creme geeft door de natuurlijke ingrediënten veel voeding aan leer. Het bevat geen siliconen de daardoor worden de poriën ook niet dicht gesmeerd en blijft het leer zacht en soepel. Het herstelt de originele kleur en geeft daarnaast ook een mooie glans !  Lees gauw verder.

Bestel hier de Urad Leercreme

Ruwe leren bank of stoel schoonmaken

Als je een ruw leren bank van Nubuck of suede wil schoonmaken, bedenk dan dat deze slecht tegen vocht kunnen. Maak daarom deze meubels nooit schoon met een natte doek.

Vlekken op ruw leren bank schoonmaken ( nubuck- of suede leer ) ?

Probeer deze dan met een speciale leershampoo schoon te maken.
Gebruik dan bv. de leershampoo van Urad om te reinigen.
Dit is een transparante schoonmaak spray . Spuit wat van de shampoo op een schone doek en neem het leer zachtjes af.

Het ruwe leer kun je makkelijk weer in vorm krijgen door zachtjes met een gewoon droog keuken schuursponsje het oppervlak op te wrijven. Zo voorkom je gladde plekken.

Een oud middeltje om vetvlekken uit suede te halen is om met een uitgedroogde oude boterham (liefst bruin) over de vetvlek te wrijven.
Het brood zal het vet opnemen en tevens zorgen dat er geen gladde plek ontstaat.

Daarnaast lees je ook veel over goede resultaten over het verwijderen van kleine vlekken op suede met een ouderwets wit schoolbord krijtje.
Met het krijt ga je over de vlek en dan borstel je stevig over het witte achtergebleven krijt met een tandenborstel. Dan neemt het krijt het vuil op van de vlek en zal dit de vlek sterk doen verminderen of zelfs verdwijnen !

Bestel hier de leerreinigende shampoo

Voorkomen van verkleuren en uitdrogen van het leer.

Om een leren banken, meubels, eetkamerstoelen in huis of op kantoor voor lange tijd mooi en soepel te houden, is het van belang deze minimaal twee x per jaar te behandelen met een voedende ledercreme.

Zorg ervoor om in ieder geval na de zomer wanneer zonlicht op de meubels heeft gestaan en na de winter als de verwarming, kachel of open haard de lucht en dus ook je meubels heeft uitgedroogd, deze daarom schoon te maken en tevens in te smeren met daarvoor geschikte leeronderhoudsmiddelen.

Nubuck leer schoonmaken en onderhouden.

Na het schoonmaken van het Nubuck leer met bv. de leershampoo, adviseren wij om na het schoonmaken van het Nubuck leer, het leer met Urad Oily Nubuck creme van voeding te voorzien en zo van het juiste onderhoud te voorzien.

Hiervoor hebben wij ook een mooi combinatie setje samengesteld: “Nubuck reiniging en onderhoud”.

Bestel nu de Nubuckonderhoud set

Wit leren bank schoonmaken ( spijkerbroek ), eetkamerstoelen en andere leren meubels.

Witte leren meubels hebben extra aandacht nodig.
Het onderhoud hiervan vergt wat meer aandacht en moeite. Veel mensen zullen last hebben van een blauwe gloed op hun wit leren bankstel.

Dit is vaak het gevolg van het afgeven van spijkergoed. Een spijkerbroek kan namelijk op wit leer een vervelend effect geven.

Verwijderen blauwe verkleuring op wit leren bank kan goed gedaan worden met een leershampoo.

Bestel hier de leershampoo

Echter hierna dient er wel voeding aan het leer gegeven te worden.
Omdat wit leren meubels wat vaker behandeld moeten worden, is er hiervoor ook een makkelijke spray te verkrijgen die snel en gemakkelijk werkt.

Toch is het wel verstandig 2 x per jaar een extra voeding aan te brengen ter voorkoming van uitdroging van het leer.

Meer weten betreffende een wit leren bankstel schoonmaken?   Lees dan het betreffende blog artikel op onze site.

Zadelleren meubel onderhouden ?

  • Is je zadelleren bank of stoel van mat leer door de jaren heen glad geworden en vlekkerig door bijvoorbeeld watervlekken ?

Lees dan hier ons blogartikel over zadelleren bank schoonmaken en onderhouden.

Maak het zadelleer dan schoon met Urad Zadelzeep en geef het na goed drogen onderhoud met Urad Reset leeronderhoud spray !


Wil je meteen aan de slag met je leren bank schoonmaken ?

Neem dan deze complete Urad Combikit XXL voor leren meubelen
Ideaal voor je leren bank, bankstel en leren stoelen.

Alles bij elkaar voor gemakkelijk en snel schoonmaken en onderhouden!
Twee flacons van elk 250 ml. (voor schoonmaak en onderhoud) met 2 sponzen, 2 doekjes en een viertalige gebruiksaanwijzing in een nette verpakking.

Kun je meteen aan de slag en weg met die schoonmaak ergernissen !

Urad Combikit vr.leren meubelen
Urad Combikit XXL voor leren meubelen

Urad Combikit XXL voor leren meubelen. Compleet leeronderhoudspakket voor alle kleuren glad leren meubelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin met chatten!
1
Hulp nodig?
Chat met Majoor Bussum
Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn?