Leren bank schoonmaken

Leren bank schoonmaken

urad n2 zelfglanzende leercrême ook met name ideaal voor het leeronderhoud van je chesterfield bank

Hoe je leren bank of stoel schoonmaken ? Als je leren bank of stoel dof en vlekkerig is geworden. Je leren bank of stoel onderhouden wilt, die om onderhoud schreeuwt.Wil je die ruw leren bank schoonmaken. Je wit leren bank schoonmaken van spijkergoed strepen.Dus je leren bank reinigen, maar dan meteen ook weer eens goed leeronderhoud geven.  Denk ook bijvoorbeeld aan plekken waar je met je hoofd en armen tegen het leer aankomt, daar is het leer vaak wat vettig of dof. Zo zijn bijvoorbeeld leren eetkamerstoelen veelal moeilijk lang schoon te houden.

Leren bank reinigen – hoe doe je dat?

Leer is een dierenhuid. Er zijn natuurlijk verschillende soorten leer,  waardoor elk type leer een eigen manier van schoonmaken en onderhouden nodig heeft. Leren meubels worden veelal gemaakt van glad leer. Ook hierin is weer onderscheid. Zo zijn veel meubels gemaakt van rundleermaar ook kalfs- of lamsleer komen veel voor.  Daarnaast in mindere mate de leren meubels van wat ruwer leer zoals nubuck of suede.

Gladde leren bank reinigen – en andere meubels:

Een glad soort leer, ongeacht van welk dier, is het meest gemakkelijk om schoon te maken. Met een met lauw water vochtig gemaakt doekje, haal je snel en makkelijk kleine vlekken en kruimels weg.

Hardnekkiger vlekken en vet vlekken op je leren bank of meubels kun je meteen klein scheutje groene zeep in lauw water reinigen . Maak het leer echter niet te nat en gebruik echt maar weinig groene zeep.

In de handel zijn ook leerreinigers (bv. leershampoo) verkrijgbaar, welke extra veilig voor hetleer zijn, ook goed te gebruiken op een ruw leren bank en voor delicaat of licht gekleurd leer. Deze geven een wat diepere reiniging, zodat ook de poriën schoon worden.

Vergeet niet na het leren bank schoonmaken, het leder ook wat voeding te geven. Veel mensen gebruiken olie of leder-lotion, Nadeel is dat dit goed uitgepoetst dient te worden, anders droogt het niet egaal op en kan het afgeven op de kleding. 

TIP:  Er is ook zelfglanzende leercrême in de handel, die je niet hoeft uit te poetsen of te borstelen en na drogen voeding aan het leer geeft plus meteen ook een mooie glans !

Ruwe leren bank of stoel schoonmaken

Als je een ruw leren bank van Nubuck of suede wil schoonmaken, bedenk dan dat deze slecht tegen vocht kunnen. Maak daarom deze meubels nooit schoon met een natte doek.

Vlekken op ruw leren bank schoonmaken ( nubuck- of suede leer ) ?

Probeer deze dan met een speciale leershampoo  schoon te maken. Gebruik dan bv. de leershampoo van Urad om te reinigen. Dit is een transparante spray, die je bij deze materialen op de doek spuit. Daarna neem je het leer zachtjes af.  Het ruwe leer kun je makkelijk weer in vorm krijgen door zachtjes met een gewoon droog keuken schuursponsje het oppervlak op te wrijven. Zo voorkom je gladde plekken.

Een oud middeltje om vetvlekken uit suede te halen is om met een uitgedroogde oude boterham (liefst bruin) over de vetvlek te wrijven. Het brood zal het vet opnemen en tevens zorgen dat er geen gladde plek ontstaat.Daarnaast lees je ook veel over goede resultaten over het verwijderen van kleine vlekken op suede met een ouderwets wit schoolbord krijtje.Met het krijt ga je over de vlek en dan borstel je stevig over het witte achtergebleven krijt met een tandenborstel. Dan neemt het krijt het vuil op van de vlek en zal dit de vlek sterk doen verminderen of zelfs verdwijnen !

Voorkomen van verkleuren en uitdrogen van het leer.

Om een leren bank of stoel te onderhouden en zo alle leren banken, meubels, eetkamerstoelen in huis of op kantoor voor lange tijd mooi en soepel te houden, is het van belang deze minimaal twee x per jaar te behandelen met een voedende ledercreme.

Zorg ervoor om in ieder geval na de zomer wanneer zonlicht op de meubels heeftgestaan en na de winter als de verwarming, kachel of open haard de lucht en dus ook je meubels heeft uitgedroogd deze juist daarom schoon te maken en tevens in te smeren met  daarvoor geschikte leeronderhoudsmiddelen.

Wit leren bank schoonmaken ( spijkerbroek ), eetkamerstoelen en ander leren meubels.

Witte leren meubels hebben extra aandacht nodig. Het onderhoud hiervan vergt wat meer aandacht en moeite. Veel mensen zullen last hebben van een blauwe gloed op hun wit leren bankstel. Dit is vaak het gevolg van het afgeven van spijkergoed. Een spijkerbroek kan namelijk op wit leer een vervelend effect geven.

Verwijderen blauwe verkleuring op wit leren bank kan goed gedaan worden met een leershampoo. Echter hierna dient er wel voeding aan het leer gegeven te worden. Omdat wit leren meubels wat vaker behandeld moeten worden, is er hiervoor ook een makkelijke spray te verkrijgen die snel en gemakkelijk werkt. Toch is het wel verstandig 2 x per jaar een extra voeding aan te brengen ter voorkoming van uitdroging van het leer.Meer weten betreffende een wit leren bankstel schoonmaken?  

Nubuck leer schoonmaken en onderhouden.

Na het schoonmaken van het Nubuck leer met bv. de leershampoo, adviseren wij om na het schoonmakenvan het Nubuck leer, het met Urad Oily Nubuck creme van voeding te voorzien en zo van het juiste onderhoud te voorzien.Hiervoor hebben wij ook een mooi combinatie setje samengesteld: “Nubuck reiniging en onderhoud”

Meteen aan de slag met je leren bank schoonmaken ?Neem dan deze complete Urad Combikit XXL voor leren meubelen

Ideaal voor je leren bank, bankstel en leren stoelen. 

Alles bij elkaar voor gemakkelijk en snel schoonmaken en onderhouden!Twee flacons (schoonmaak en onderhoud met sponzen, doekjes en viertalige gebruiksaanwijzing in een nette verpakking. Kun je meteen aan de slag en weg met die schoonmaak ergernissen !

Leren bank onderhouden met Urad Combikit XXL voor leren meubelen

Urad Combikit XXL voor leren meubelen EAN 8006717002858

Urad Combikit XXL voor leren meubelen

Een compleet leeronderhoudspakket voor alle kleuren glad leren meubelen.

Stuur mij zo’n compleet pakket

Begin met chatten!
1
Hulp nodig?
Chat met Majoor Bussum
Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn?