Nubuck leer schoonmaken

Wat is Nubuck leer?

Voordat je start met het schoonmaken van je leren meubelen, lederen kleding e.d. is het misschien handiger om te starten met de vraag: Wat is Nubuck leer nou precies?

Nubuck is een speciaal behandeld leer en wordt met name gebruikt voor het fabriceren van laarzen, kleding, handtassen. Tegenwoordig zijn er overigens ook veel meubels met ditzelfde oppervlak.

Voorkant rechterstoel al gereinigd met Urad leershampoo en onderhoud gegeven met Urad Oily Nubuck creme, links nog niet
Jas gedaan met de set voor Nubuck reiniging en onderhoud

Het wordt aan de bovenkant van de huid licht geschuurd, waardoor er een mooie fluweelachtige uitstraling ontstaat en het zacht aanvoelt.

Het lijkt dus wat op suéde.Echter suède wordt van de onderkant van het leer gemaakt waar nubuck net als glad leer van de bovenkant van de huid wordt vervaardigd.

Nubuck is daardoor steviger en de opstaande haartjes van het licht opschuren zijn veel korter dan bij suéde. Door de open structuur is het lastiger te onderhouden. Vuil, vet en water trekt gemakkelijker in dan bij het meer gesloten gladde leer hierdoor is het onderhoud hiervan belangrijk 

Nubuck leer schoonmaken 

Het belangrijkste is het altijd zo snel mogelijk verwijderen van vuil en water. Door de open structuur van het Nubuck zijn vlekken namelijk snel te zien. Het verwijderen van de eerste vuiligheid is de beste oplossing een vochtig doekje. Neem het vuil af maar zorg ervoor dat je niet te hard wrijft. Vervolgens is het belangrijk om na het reinigen, het leer voeding te geven.

Wij adviseren de Urad leershampoo voor het reinigen van Nubuck en Urad Oily Nubuck Crême voor het leer onderhoud.

Onderstaand het schoonmaken van Nubuck nog even gemakkelijk op een rijtje:

  • Schoonmaken met een leershampoo

Slechts een kleine hoeveelheid op de bijgeleverde spons spuiten. Het vuil met lichte draaiende beweging van het nubuck leer verwijderen . Wrijf niet te hard. Dit om het leer zijn structuur te laten behouden. Daarna wellicht nog even licht opborstelen voor een mooie vleug.

  • Ruw het leer eventueel op met een speciale borstel of gebruik bijvoorbeeld een schoon keuken schuursponsje, welke je zachtjes over het nubuck draait

  • Het leer voeding geven via een speciale Nubuck crême

Na het reinigen het leer voeding geven, wij adviseren hiervoor de Urad oily nubuck creme. Dit voorkomt beschadiging en intrekken van vocht en vuil. Tevens kun je het nubuck in sprayen met Urad sahara water- en vuilafstotende spray.

Regelmatig voeding geven, voorkomt beschadiging en intrekken van vocht en vuil.

Nubuck leer schoonmaken en onderhouden. Rechterschoen gedaan met Urad Oily Nubuck links nog niet
Nubuck schoonmaken en onderhouden. Urad Oily Nubuck creme linkerstoel al gedaan rechter nog niet

Urad Oily Nubuck creme neutraal 200 gr. de linkerstoel al mee gedaan,
de rechterstoel van nubuck leer is nog niet behandeld. Zie je het verschil !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Begin met chatten!
1
Hulp nodig?
Chat met Majoor Bussum
Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn?