Nubuck leer schoonmaken

Ook je Nubuck leer vraagt om regelmatig onderhoud.

Hoe nubuck leer schoonmaken, want: “Nubuck leer is een speciaal behandeld leer en wordt met name gebruikt voor het fabriceren van laarzen, kleding, meubels en handtassen.”

Dit leer wordt aan de bovenkant van de huid licht geschuurd, waardoor er een mooie fluweelachtige uitstraling ontstaat en het zacht aanvoelt.

“Het lijkt wat op suede, maar nubuck is steviger en de opstaande haartjes zijn veel korter dan bij suede. Zodoende wordt nubuck ook vaker gebruikt voor schoeisel.Door de open structuur van nubuck leer, trekt daardoor het vuil, vet en water er al met al gemakkelijker in dan bij het meer gesloten gladde leer.

Onderhoud van nubuck van groot belang. 

Het onderhoud van nubuck is van groot belang door de open structuur van dit leer. Door de open structuur van nubuck leer, zijn er snel vuil- en vocht plekken op te zien. Zorg er daarom altijd voor, ook zo snel mogelijk vuil en water van het nubuck te verwijderen.Voor het schoonmaken van nubuck adviseren wij de leer shampoo van Urad.Dit is een leershampoo voor het schoonmaken van leder ( zelfs opgeruwd ), maar ook voor delicaat en lichtgekleurd leerSlechts licht op een doek spuiten en daarmee aan de slag.Doe dit b.v met schone, droge katoenen doek of een microvezeldoek  en wrijf voorzichtig, liefst niet te hard.Het beste is om met draaiende beweging het vuil te verwijderen. Dit om het nubuckleer niet glad te wrijven.Daarna wellicht nog even licht opborstelen voor een mooie vleug.

Regelmatig voeding geven voorkomt beschadiging en intrekken van vocht en vuil.Tevens kun je het nubuck insprayen met een water-afstotende spray.

Voor lang plezier van de mooie zachte uitstraling van nubuck en nubuck leer schoonmaken hier nog enkele tips:

Tips Nubuck schoonmaken:

-1-
Zoals boven ook al even aangegeven maak schoon door met een microvezeldoek zachtjes alle vuil te verwijderen.  Ruw het leer eventueel op met een nubuck-borstel of gebruik bijvoorbeeld een schoon keuken schuursponsje,  welke je zachtjes over het nubuck draait.
-2-
Geef voeding met een speciale nubuck-crême zoals Urad Oily Nubuck crême, verkrijgbaar in neutraal 200 gram of in 100 gram en dan in zwart en donkerbruin).

Meer weten?
Kijk dan onderin dit bericht. Nubuck-crême kun je het beste aanbrengen met een sponsje.
Regelmatig voeding geven, voorkomt beschadiging en intrekken van vocht en vuil.Tevens kun je het nubuck meteen na aanschaf al of later na het schoonmaken, insprayen met een water-afstotende spray.

Nubuck-creme aanbrengen met een spons, zoals die bijgeleverd zit in de pot bij Urad Oily Nubuck crême.Kijk voor een demonstratie video op: ” Nubuck leer onderhouden met Urad Oily Nubuck creme neutraal”.

Urad Oily Nubuck crême voor het schoonmaken en onderhouden van nubuck leer.

Urad Oily Nubuck creme 200 gram neutraal is een speciaal Nubuck onderhoudsproduct. Dus geschikt voor opgeruwd mat of olie-achtig leer dat niet glanst.
Neutraal van kleur (voor alle kleuren Nubuckleer) en de inhoud is 200 gram met een spons in de pot op de binnendeksel.
Urad Oily Nubuck crême is ook verkrijgbaar in 100 gram zwart en donkerbruin, maar daardoor beperk je je wel tot één kleur.
Is een eigen keuze natuurlijk. maar veelal blijkt dat kleur verdwijnt door uitdroging.
Door voeding aan het nubuck komt de kleur weer als vanouds terug. Je kunt dan deze neutrale nubuckcrême ook op ander nubuckleer gebruiken. Wel zo gemakkelijk.

Kies deze neutrale versie ( voor alle kleuren nubuck leer ) en de pot van 200 gram kost E.11,99  (excl.verzendkosten van E.5,25 echter boven een productenbedrag van E.35,00 betaal je geen verzendkosten !.
Tip! Dus combineer producten of bestel samen en bespaar meteen !

Nubuck leer schoonmaken

Urad Oily Nubuck creme neutraal 200 gr. de linkerstoel al mee gedaan,
de rechterstoel van nubuck leer is nog niet behandeld. Zie je het verschil !

Urad Oily Nubuck 200 gr. neutraal  plus Urad Leershampoo 250ml.

Kies deze Nubuck schoonmaak en onderhoud combi !
Is neutraal dus voor alle kleuren Nubuck leer en wel zo gemakkelijk.Toch liever een kleuraccent aan je nubuckleer geven in het zwart of donkerbruin ?

Bestel dan hier de betreffende kleurkeuze in zwart of donkerbruin:

 

Urad Oily Nubuck crême 100 gram voor opgeruwd leer zwart

Urad Oily Nubuck 100 zwart

Urad Oily Nubuck crême 100 gram voor opgeruwd leer donkerbruin

Urad Oily Nubuck 100 donkerbruin
Begin met chatten!
1
Hulp nodig?
Chat met Majoor Bussum
Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn?