Majoor-Bussum-voor-glans-met-een-glimlach
Majoor Bussum voor echt duurzame schoonmaak- en leeronderhoudsproducten
Winkelwagen

Aanrechtblad schoonmaken

Aanrechtblad-schoonmaken

In de keuken kun je tegenwoordig uit veel soorten aanrechtbladen kiezen. Maar hoe kun je nu het beste het aanrechtblad schoonmaken ?

In het verleden werd veel gebruik gemaakt van kunststof aanrechtbladen. Deze bladen zijn makkelijk in onderhoud. Tegenwoordig zijn veel keukens juist voorzien van een natuurstenen of composiet blad. Daarnaast zijn ook houten en roestvrij stalen aanrechtbladen helemaal hip.

Om je aanrechtblad echt goed schoon te maken, zijn er voor de verschillende materialen ook verschillende acties nodig. Graag vertellen we je hoe je dit het beste kunt doen voor elk soort aanrechtblad, van kunststof tot natuursteen.


Kunststof aanrechtblad schoonmaken

Dit is het meest voorkomende type aanrechtblad en ook niet zonder reden: het is slijtvast, makkelijk schoon te maken en ideaal in het gebruik. Dit aanrechtblad is makkelijk schoon te maken met een zacht sopje van afwasmiddel.

Voor hardnekkige vlekken kun je bijvoorbeeld de Wiro Universele Reinigingsteen gebruiken. Na gebruik WiroZeepsteen het aanrecht afnemen met koud water.


Composiet aanrecht schoonmaken

Een composiet keukenblad schoonmaken ? Een dergelijk aanrechtblad heeft de uitstraling en duurzaamheid van natuursteen. Deze bladen zijn in vele kleuren te verkrijgen en in gepolijst (glanzend), gebrand (antiek) of gezoet (mat) composiet.

Een composiet aanrechtblad is samengesteld uit natuursteen en kunststof gemengd met hars.

Dit natuursteen, ook wel kwarts genoemd ( is bekend als een verbinding van silicium en zuurstof). Kwarts komt voor in o.a. graniet en zandkorrels !.
Een ondoorzichtige vorm van kwarts is bv. vuursteen (komt veel voor in Limburg) en een doorzichtige vorm ervan zijn bergkristallen.

Composiet ziet er dus uit als een stenen aanrechtblad., maar bestaat dus voor een erg klein gedeelte ook uit kunststof. Door de hardheid van het materiaal is composiet erg duurzaam en  onderhoudsvrij. De speciale samenstelling is namelijk kras-, slijt- en stootvast.

Schoonmaken composiet aanrechtblad vraagt nodige aandacht, want het is iets minder makkelijk schoon te houden i.v.m. het natuursteen. Gebruik daarom geen agressieve schoonmaakmiddelen.

Op dit blad is vaak sprake van kalkvorming, dit is te verwijderen met Wiro Universele Reinigingsteen. Laat dit altijd goed opschuimen op de bijgeleverde spons en neem het aanrecht daarna altijd af met koud water.

 

Houten aanrechtblad schoonmaken

Hout geeft natuurlijk veel warmte en sfeer in de keuken. Maar hout is echter wel kwetsbaar. Je kun er snel kringen of beschadigingen op krijgen.

Hoe kun je een houten aanrecht grondig reinigen en herstel je eventuele beschadigingen ?

Verwijder het meeste vuil eerst met een vaatdoekje en zacht sopje
Gebruik geen agressieve middelen! Vetvlekken kun je verwijderen door ze even aan te deppen met wat azijn.

Waterkringen kun je met Wiro Onderhoud Olie insmeren en even in laten trekken. Daarna met een zachte doek opwrijven.


Roestvrij stalen aanrecht schoonmaken

Makkelijk en zeer hygiënisch in gebruik als aanrechtblad is roestvrijstaal. Een aanrechtblad schoonmaken van roestvrijstaal kan eigenlijk met alle middelen. Gebruik echter geen schuurmiddelen of schuursponsjes i.v.m. krassen.

Voor dit materiaal is de Wiro Zeepsteen ook weer een ideaal middel. Vooral omdat het ook een beschermlaag op het rvs achterlaat.


Natuurstenen aanrechtblad schoonmaken

Je aanrechtblad natuursteen schoonmaken vraagt de nodige zorg, want natuursteen zoals marmer en graniet zijn kwetsbare materialen. Natuurstenen aanrechtbladen hebben een prachtige uitstraling en vragen om regelmatige aandacht om dit zo te houden..

Maak natuursteen daarom nooit schoon met azijn, bleekmiddel , antikalk- of een ander chemisch middel.
De vlekken die deze middelen achterlaten, zijn zeer moeilijk te verwijderen en vaak is de enige oplossing nog om het hele aanrecht te laten polijsten.

Gebruik voor ongepolijst marmer of graniet bijvoorbeeld de 100 % biologische poetssteen van Wiro.

de biologische poetssteen 700 gram van Wiro
de biologische poetssteen 700 gram van Wiro

Wiro Universele Reinigingssteen 700 gram inclusief 2 sponzen

De kookplaat vies, vet en met kringen, komt dat je bekend voor? Pak dan Wiro Universele Reinigingssteen 700

De kookplaat (keramisch gas, electrisch of inductie) of rvs gascomfort weer snel schoon en glanzend? Jazeker, met Wiro Universele Reinigingssteen, de natuurlijke oplossing.


Wat is een poetssteen ?

Een ecologische poetssteen. Voor het reinigen, polijsten en beschermen van al je gladde materialen en oppervlakken in en om het huis.
Echter ook inzetbaar op professioneel gebied ! Dus op je werk ook aan de biologische schoonmaak. Bijvoorbeeld lekbladen en de pomp van glanzend materiaal zijn ideale objecten. Voor glans met een glimlach en ook nog eens superzuinig in het gebruik.

Deze poetssteen is keihard van substantie vandaar niet kwistig, maar juist enorm zuinig is duurzaam. Kortom zeg maar gerust de bio-poetssteen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin met chatten!
1
Hulp nodig?
Chat met Majoor Bussum
Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn?