Zadelleren bank schoonmaken en onderhouden

Zadelleren bank schoonmaken en onderhouden

Zadelleren bank driekwart gereinigt met UradZadelzeep

Zadelleren bank schoonmaken en onderhouden

Leren bank of stoel onderhouden ? Zadelleer reinigen ?Is je zadelleren bank of stoel van mat leer door de jaren heen glad geworden en vlekkerig door bijvoorbeeld watervlekken ? Schreeuwt je zadelleren bankstel of ooit zo mooie fauteuil om onderhoud ?Zou je dat zadelleer dan eens goed willen reinigen en van het broodnodige leeronderhoud willenvoorzien ? Meteen die nare watervlekken weg en weer een mooie, egale zadelleren bank of stoel ?Ja, toch! 

Zadelleren bank voor toepassing Urad Zadelzeep en Urad Reset

Zadelleren bank voor toepassing Urad Zadelzeep en Urad Reset

Eerst wat meer informatie over leer en zadelleer in het bijzonder

Leer, de huid van een dier is er in veel verschillende soorten.Daarom vraagt elk type leer ook om een eigen manier van schoonmaak en onderhoud. Leren banken en stoelen worden veelal gemaakt van gladde leersoorten. Het merendeel wordt vervaardigd van rundleer en daarnaast kom je ook lams- en kalfsleer tegen. In mindere mate worden ruwere leersoorten gebruikt zoals suede en nubuck.Zadelleer:Zadelleer is een dikkere leersoort van bijzondere kwaliteit. Zoals de naam al doet vermoeden voornamelijk gebruikt voor de productie van zadels.Het zadelleer wordt op plantaardige wijze gelooid en gekleurd.Door het dikkere materiaal is ook het stiksel van dikkere kwaliteit en dit stiksel wordt aangebracht met een zadelsteek. Wil je lang plezier hebben van je zadelleren bank of stoel, dan is goed en regelmatig onderhoud erg belangrijk !

Zadelleren bank schoonmaken en onderhouden:

Maak je zadelleren bank of stoel als volgt schoon met Urad Zadelzeep: Breng de zadelzeep dun aan met een vochtige doek.Wrijf het zachtjes in met een ronde bewegingen tot je geen zeeprestant meer ziet.Laat het leer dan goed drogen ( bijvoorbeeld een nacht ).Wrijf het leer dan op met een schone, droge katoenen doek.

urad zadel zeep

schoonmaken en onderhoud van zadels en leidsels

TIP:Maak het leer niet te nat en gebruik echt maar weinig van de zeep.Vergeet niet om na het schoonmaken van de zadelleren bank het leer ook onderhoud te geven !

Zadelleren bank of stoel onderhoud geven

Urad leeronderhoud spray Reset, kleurloos, opsprayen en uitwrijven EAN 8006717002803

Urad Reset leeronderhoud spray neutraal = voor alle kleuren

Onderhoud met Urad Reset leeronderhoud spray:Pak je Urad Reset spray, de speciale onderhouds spray voor het onderhoud van zadelleren meubelen erbij.Spray de Reset (neutrale witte spray) op een schone, droge doek.  Wrijf de doek over het leer in ronddraaiende bewegingen. Laat het indrogen en wrijf het desgewenst nog even op met een schone droge doek. Veelal is dit niet nodig maar kan een eigen keuze zijn.Heb je de Urad Combikit XXL voor leren meubelen reeds gekocht ? Dan zit de Reset spray met sponzen, doeken en de speciale leerreinigende shampoo voor gladde en opgeruwde leersoorten daar al in. Uiteraard is de Urad Reset spray is net als de Urad ZadelZeep, ook los verkrijgbaar in onze webshop.

Zadelleren bank schoonmaken en onderhouden

Zadelleren bank schoonmaken en onderhouden. Hier is de zadelleren bank behandeld met Urad Zadelzeep en Urad Reset onderhoud spray

Een zadelleren stoel geef je op dezelfde wijze een schoonmaak en onderhoudsbeurt.Zie de foto’s hieronder van voor en na toepassing Urad Zadelzeep en Urad Reset onderhoud spray.

Zadelleren stoel gaan we schoonmaken en onderhouden

Zadelleren stoel gaan we schoonmaken  en onderhouden ! Dan weg met de watervlekken !

Zadelleren stoel schoongemaakt met Urad Zadelzeep en onderhouden met Urad Reset Onderhoud spray

Zadelleren stoel schoongemaakt met Urad Zadelzeep en onderhouden met Urad Reset Onderhoud spray

Voorkomen van verkleuren en uitdrogen van het leer.

Zorg ervoor dat zonlicht op de meubels zoveel mogelijk wordt vermeden. Zonlicht zal het leer verkleuren en dat is enorm zonde.De meubels te dicht bij een centrale verwarming plaatsen, zal het leer ook gen goed  en sneller laten uitdrogen.

Vanwege bovenstaande invloeden is regelmatig onderhoud van groot belang enzal langere plezier betekenen van je mooie, kostbare leren meubelen.

Wit leren meubelen hebben extra aandacht en onderhoud nodig. 

Veel mensen zullen het helaas herkennen, een blauwe gloed op hun wit leren bankstel. Dit is vaak het gevolg van afgevend spijkergoed. Ok hier hebben wij een passend product en schoonmaakadvies voor.

Wil je meer weten over leeronderhoud en bijvoorbeeld het schoonmakenvan een wit leren bank, eetkamerstoelen en ander leren meubelen ?.

Kijk dan verder in onze blog omgeving voor schoonmaak- en onderhoudtips en op onze website voor onze eerlijke, duurzame schoonmaak- en onderhoudsproducten !

Leren bank onderhouden met Urad Combikit XXL voor leren meubelen

Urad Combikit XXL voor leren meubelen EAN 8006717002858

Urad Combikit XXL voor leren meubelen

            Een compleet leeronderhouds pakket voor alle kleuren glad leren meubelen.       Met een leerreiniger (ook voor opgeruwd leer reinigen), een leeronderhoud spray,                      doeken, sponzen en gebruiksaanwijzing in 4 talen (NL,DE,EN,FR) !

2 reacties op “Zadelleren bank schoonmaken en onderhouden

 1. m.boots zegt:

  wij hebben twee oranje kleurige stoelen. volgens de leverancier is het vol annalineleder met wax laag. het leder wat in de richting van raam staat is flink verbleekt. de rest niet. kunnen wij uw product hier ook voor gebruiken? de fotos van uw voorbeeld vind ik namelijk super. in afwachting van uw antwoord
  verblijf ik met vriendelijk groet marianne boots

  • Fulco Wolf zegt:

   Beste Marianne Boots,
   Ook in uw geval is het mogelijk deze werkwijze aan te houden. Wel adviseren wij u om eerst een gedeelte uit het zicht te behandelen om op zeker te gaan.
   Het looien van het leer en de verschillende soorten leer kunnen altijd weer een andere reactie geven op de behandeling en een test vooraf geeft direct uitsluitsel in deze.
   U kunt in uw geval het reinigen zowel met zadelleer als met de Leershampoo doen.
   Dan is het voor u een uitkomst om met de Combikit voor leren meubelen zowel de leershampoo als de Reset in 1 pakket te hebben en te kunnen gebruiken.
   Wat betreft kleurverschillen moeten wij u helaas teleurstellen vanwege de oranje kleur die u aangeeft.
   Bij zwart danwel donkerbruin was een kleur aanbrengen met bijvoorbeeld Urad Oily nog een optie geweest om dat bij te werken.
   Deze is helaas niet leverbaar in oranje of dergelijke.
   De test vooraf zoals eerder omschreven kan u hierbij misschien meer hulp bieden of ook de verbleekte kleur er iets door op zal trekken en daardoor minder zichtbaar zal zijn.
   Mocht u nog vragen hebben, dan gaarne bericht.

   Met vriendelijke groet
   Fulco Wolf.

Reacties zijn gesloten.

Begin met chatten!
1
Hulp nodig?
Chat met Majoor Bussum
Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn?