Vuurwerkresten schoonmaken

Vuurwerkresten schoonmaken, plekjes van rotjes en vuurpijlen.

Nadat wij de kerstboom van versiering ontdaan hadden en de boom vervolgens via de garagedeur naar buiten brachten, zagen wij allemaal zwarte vlekjes op het hoogglans wit geschilderde houtwerk. 

Ook was er een vage bruine gloed op verschenen. Waardoor ? Waarschijnlijk vuurwerkresten van bv. een verdwaalde vuurpijl of resten van een rotje. Maar hoe maak je dat schoon zonder de glans van de hooglans verf te beschadigen.

Overigens zijn er ook vaak vlekken op de kozijnen van spinnen of vliegen poep.

Plekken van vogelpoep of slakken, tevens alle aanslag van regen en vuil. Dit alles is slecht te verwijderen zonder de hoogglans van hout of kunststof aan te tasten.

Vuurwerkresten op witte garagedeur

Hoe ga je te werk om schoon te maken ?

Bestel Wirozeepsteen

We hebben eerst geprobeerd de zwarte vlekjes te verwijderen met een sop doekje, echter dit had geen resultaat. Hoe dan de vuurwerkresten schoonmaken ?

In ons keukenkastje staat onze wondersteen een witte steen van pijpaarde, glycerine en groen zeep.. Deze witte steen, een soort poetssteen de WiroZeepsteen ( uitgeharde witte steen) erbij gepakt en met een beetje van onze poetssteen de witte garagedeuren schoongemaakt . We hebben dit met de meegeleverde spons gedaan en licht schuimend.

De gele spons goed natgemaakt en een klein beetje van ons duurzame schoonmaakmiddel Wiro op de spons, vervolgens goed geknepen in de spons en met het sop alles afgenomen.

Weliswaar een beetje harder aangezet op de hardnekkige plekjes en daarna afgenomen met en doekje met gewoon koud schoon water.

Zie afbeelding hieronder het schone resultaat !!

Gebruik de Wiro witte zeepsteen ook voor het verwijderen van vliegen- en spinnen poep, aanslag van regen en vuil. Tast de hoogglans van hout en kunststof niet aan  

Vuurwerkresten weg met WiroZeepsteen

Vuurwerkplekken schoongemaakt van witte garagedeur met duurzaam schoonmaakmiddel #WiroPoetssteen Hoera!!!

Gelukkig weer keurig nette deuren zonder verder schade.

Bestel Wirozeepsteen

2 reacties op “Vuurwerkresten schoonmaken

  1. Bart zegt:

    Heb wat anders .heb buiten een hart Stenen vloer liggen nu zijn daar tolletjes opgekomen .vuurwerk dus .hoe kan ik dat er weer een beetje behoorlijk van af krijgen.hoop dat jullie wat weten.

    • Majoor Bussum zegt:

      Bedankt voor je vraag. Als het vuur van de tolletjes niet in het steen is gebrand zijn er zeker mogelijkheden met de WiroZeepsteen. Wellicht met nodige geduld en herhalingen van behandelen. Daarnaast als de natuursteen een poreuze soort betreft, dien je nadien wel zeer goed na te spoelen met koud water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin met chatten!
1
Hulp nodig?
Chat met Majoor Bussum
Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn?