Goud en zilver poetsen

Hoe kun je het beste je goud en zilver poetsen ?

Hier de nodige tips voor het goud en zilver poetsen, waarbij wij eerst het zilver poetsen onder de loep nemen en daaronder het poetsen van goud.

Zilver poetsen #schoonmaak #bio #duurzaam #wiro #zeepsteen #eco #zilver-poetsen

Zilver poetsen

 

Hoe krijg je het zilver weer mooi en glanzend ?

Zilver is een zacht en glanzend wit gemakkelijk kneedbaar edelmetaal. In zijn natuurlijke staat heeft het een hoge elektrische en thermische geleidbaarheid. Daarnaast is zilver naast goud en edelstenen een van de belangrijkste materialen bij het maken van juwelen.

Maar ook is zilver populair om te gebruiken in muziekinstrumenten. Het geeft namelijk door zijn dichtheid een warme toon en is daarom zeer geschikt om te gebruiken bij bijvoorbeeld : een fluit.

Daarnaast wordt zilver veel gebruikt bij de vervaardiging van serviesgoed en bestek. Zilver is makkelijk te poetsen en heeft een onbeperkte levensduur. Er zijn verschillende legeringen, waarbij zilver 999 de meest waardevolle is.

Deze legering wordt ook wel fijn zilver genoemd omdat de legering voor 99,9% uit zilver bestaat. Andere legeringen bestaan uit een combinatie van zilver en koper. Zilver 800 bijvoorbeeld bestaat uit 80% zilver en 20% koper.

Welk vuil ontstaat er op zilver?
Op zilver vormen zich donkere verkleuringen en zwarte vlekken. Dit komt in het bijzonder door blootstelling aan lucht en licht. Sieraden kunnen bovendien verkleuren door de zuurgraad van de huid of door een verzameling van vuil.
Zilver reageert onder andere ook op eiwit en verkleurt daardoor donker.

Waarop kun je letten om vlekken op zilver te voorkomen?
Het is belangrijk dat zilver droog en niet in de open lucht bewaard wordt.
Wikkel het bijvoorbeeld in een katoenen doek. Bij blootstelling aan zuurstof reageert zilver en het maakt zilversulfide aan waardoor het oppervlak verkleurt of dof wordt. Bovendien is zilver niet geschikt om in de vaatwasser gewassen te worden.

Wanneer je desondanks toch bijvoorbeeld bestek in de vaatwasser zet, let er dan even op dat dit niet samen met roestvrijstaal wordt gewassen.

Hoe poets ik zilver het beste schoon en glanzend?
Zilver maak je schoon met een zachte doek. Een zilverpoetsdoek of microvezeldoekje werkt prettig om zilver te onderhouden. Gebruik je een schoonmaakmiddel gebruik dan altijd een mild, natuurlijk middel . Bijvoorbeeld groene zeep.

Zilveren bestek poetsen

Op zilveren bestek vind je snel kalk en watervlekken. Maar ook door etensresten kan het materiaal snel verkleuren en dof worden. Een regelmatige reiniging is vereist. Was bestek af met de hand, gebruik geen agressieve middelen en grove sponzen zij ook niet aan te raden.

Zilveren sieraden,
Draag zilveren sieraden zoveel mogelijk omdat dit de kans op dofheid en verkleuring verkleind.
Bewaar sieraden die niet gedragen worden in een dichte sieradendoos. Poets ze regelmatig op met een zachte doek om krassen te voorkomen.

Instrumenten van zilver,
Vingerafdrukken komen veel voor op instrumenten. Regelmatig schoonmaken met niet agressieve schoonmaakmiddelen is een noodzaak.
Zorg er in het bijzonder bij muziekinstrumenten wel voor, dat er na het schoonmaken goed gedroogd wordt met de bedoeling vochtschade te voorkomen. Zorg ervoor dat je het juiste middel gebruikt. Test het middel altijd even uit op een plekje wat niet openlijk zichtbaar is.

Inrichting,
Decoratieve figuren, kandelaars, fotolijstjes enzovoort worden blootgesteld aan de lucht en verkleuren daarom snel. Onderhoud ze daarom met zachte reinigingsmiddelen en zachte doeken en sponzen.

 

Goud poetsen #schoonmaak #bio #duurzaam #wiro #zeepsteen #eco #goud-poetsen

Goud poetsen.

Goud is een glanzend geel metaal en behoort tot de overgang metalen. Goud kan goed bewerkt worden en is niet gevoelig voor corrosie. Het wordt in pure vorm aangetroffen in rotswanden en rivierbeddingen en is naast koper het enige gekleurde metaal. Het wordt voornamelijk gebruikt voor sieraden en munten.

Wordt goud vuil?
Heel zeldzaam kunnen er vlekken of donkere verkleuring op goud ontstaan. Er zijn wel vuilresten te vinden op goud wanneer het als sieraad wordt gedragen. Goud kan wel dof worden en verdient daarom af en toe een poetsbeurt.

Hoe maak ik gouden sieraden schoon?
Op goud zelf zul je niet veel aanslag zien maar omdat goud bij sieraden vaak gemengd wordt met ander metalen is aanslag mogelijk. Bovendien zijn op gouden sieraden wel degelijk afzetting van crème, stof en ander vuil te vinden.
Schoonmaken met milde reinigingsmiddelen .Zachte doeken, sponzen of tandenborstels zijn aan te raden.

Munten,

Gouden munten zijn verzamelobjecten. Het is belangrijk deze in goede staat blijven. Gouden munten zijn gevoelige en moeten in speciaal daarvoor geschikte etuis bewaard worden.

Katoenen handschoen en zijn aan te raden bij het aanpakken van de munten  om ze te beschermen tegen direct huidcontact.

 

Goud en zilver poetsen samengevat

Samenvattend kan worden gesteld dat goud en zilver op zeer uiteenlopende gebieden worden gebruikt. Bij het schoonmaken vragen ze om veel zorg om het oppervalk niet te beschadigen

Oppervlakken van goud en zilver reinigen ?
Wiro zeepsteen kan u hierbij helpen. De universele 100% biologische reiniger heeft een unieke milde ecologische samenstelling en een polijstende niet krassende werking.

  • Zeer milieuvriendelijk , volledig biologisch afbreekbaar
  • Zuinig in gebruik
  • Laat uw gouden en zilveren oppervlakken glanzen
  • Vrij van schadelijke stoffen

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin met chatten!
1
Hulp nodig?
Chat met Majoor Bussum
Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn?